pelerine

Flanellen kinderpelerine

Pelerine van wit/crême-kleurige flanel.
Bij diverse presentaties van antieke kleding hebben kleine kindertjes vaak een vestje of zo aan. Vestjes zijn vaak pas veel later in de mode gekomen dan welke de antieke kledingpresentaties moeten uitbeelden. Een flanellen cape of pelerine geeft dan uitkomst. Het is origineel en het treft zijn doel, nl. het verwarmen van een kleintje.

 

kraag

Antieke kraag

Een zwart fluwelen kraag versierd met kraaltjes en een franse lelie.

Het is een prachtig exemplaar van meer dan 100 jaar oud.
Het kan op vele manieren verwerkt worden. Vraag vrijblijvend meer details als u dat wenst.

De prijs van dit unieke stukje werk is € 25,00

kinderjurk

Prachtig kinderjurkje zoals gedragen rond 1900

Een blauwwit gestreept kinderjurkje met een witte kraag. In die tijd werd heel vaak een matrozenkraag op een meisjes- jongenspakje gemaakt. Dit jurkje heeft ook een aflopende kraag in een zelfde vorm. De kraag is van oud materiaal maar nog in een prima staat. Tussen de kraag en op de manchetjes is een wit bloemenrandje genaaid ook weer van oud materiaal. Het rokje heeft twee bessels en een strook waardoor het jurkje nog een aantal malen vermaakt kan worden zonder het oorspronkelijke karakter te verliezen.

 

jakje

Antiek, meer dan 100 jaar oud jakje

Een zwart zijden jakje in originele staat. Het is meer dan honderd jaar oud en heeft wat slijtage. Het heeft over het voorpand en de boord een brede kralenband. Ook bij de hals is een kralenafwerking. De sluiting is onder het kralenwerk met knopen en knoopsgaten. Het deel waar het kralenwerk opgenaaid is sluit met haken en ogen. Het binnenwerk is zoals toen geldende gewoonten afgewerkt met baleinen. Voor zijn leeftijd is het nog in geweldige staat. Het is voor ervaren naaister heel goed te repareren.

Vraag gerust vrijblijvend om meer foto’s via de mail

antiekmutsje

Antiek mutsje

Nog zo’n uniek mutsje zoals gedragen in het midden van de 19e eeuw. Dit is van een heel fijn klein patroontje in rozerood. Ook dit is zo herkenbaar uit die tijd. Het is in zeer goede staat.

 

zeeroudmutsje

Zeer oud mutsje

Een zeer oud mutsje. Als u wel eens op televisie de serie “Het kleine huis op de prairie”gezien hebt herkent u het direct. Het is in originele staat en van een zeer goede kwaliteit. Het is van een katoenen bewerkte stof in rood-tinten gemaakt. Het heeft een doorgestikte voorkant met een bol en in de nek hangt nog een apart stuk stof. Een uniek mutsje.

De prijs van dit pracht exemplaar € 35,00

pelerinevanzwartkant

Pelerine van zwart kant

Pelerine van zwart kant met gerimpelde dunnere kanten strook. De pelerine is gevoerd en sluit met strikbanden.

Om meer detailfoto’s kunt u altijd via een mailtje vragen.

De prijs van deze pelerine is € 75,00

modekostuumzoalsgedragenrond1900

Modekostuum zoals gedragen rond 1900

Modekostuum van rond 1900 nieuw gemaakt.
Het jak is van een groen/grijze met zwarte stof en de rok van een groen/grijze stof. Het jak heeft een princesselijn zowel voor als achter. Het jak sluit met haken en ogen en heeft brede manchetten die sluiten met heel oude rond grijze knoopjes.

De rok bestaat volgens de toen heersende mode uit allemaal banen. Het kostuum is volgens de toen gebruikelijke methode afgewerkt.

Het geheel wordt geleverd met een bijbehorende pelerine van twee soorten zwart kant en heeft een zwierige gerimpelde dunnere kant aan de zoom, het geheel is gevoerd. Ook wordt een onderrok en een queue bijgeleverd. Op u verzoek kunnen we meerder foto’s van het geheel mailen.

We kompleteren het geheel met een Noord-Hollandse kap in niet edel metaal. Het geheel ziet er wel zeer origineel uit,

 

We leveren dit komplete kostuum met nagemaakte Noord-Hollandse kap voor € 350,00

zwartepelerinevanzijde

Zwarte pelerine van zijde en zeer oud kant

ZZeer oud kant genaaid op tulle en gevoerd met pure zwarte zijde. Het sluit om de hals met een strikband van hetzelfde kant. Het is een bijna gehele cirkel want rondom afwisselend een baan van kant een baan tulle weergeeft. Het geheel is geplaatst op een voering van zijde.

Als u meerdere foto’s wilt zien, vraag ons er gerust om. De prijs van dit antieke exemplaar is € 50,00

zwartepelerinevangedraaidlint

Zwarte pelerine van gedraaid zwart lint

Een zwarte pelerine van gestikt, gedraaid zwart lint. Het is versierd met zwart fluweelband en er is een zwart fluwelen boordje opgezet. Sluiting met 2 antieke knopen en gefestoneerde lusjes.
Het geheel is gevoerd. Vraag om meer detailfoto’s als u dat wenst.

De prijs van deze pelerine is € 50,00

zwartmodekostumvanrond1900

Zwart modekostuum van rond 1900

Een ouder kostuum wat geheel gerenoveerd is. Het is gemaakt van zwart kamgaren met fluwelen accenten. Het jak heeft een mooie belijning, in het voorpand is een V-vorm van zwart fluweel met koordband verwerkt en een sluiting van haken en ogen. Op de kop van de mouw is een klein kapje van fluweel geplaatst. In het rugpand is mooie belijning, ook weer met koordband verwerkt. Op de rok is 2 x rondom fluweelband genaaid.

Als u meer detailfoto’s wilt ontvangen kunt u ons hierom vragen. Het kostuum wordt geleverd met 2 onderrokken, een queue en een pelerine van zwart fluweel, versierd met zwart koordband.
De prijs van dit geheel is € 500,00

NU VOOR DE HELFT VAN DE PRIJS  € 250,00

pelerinevanfluweelmetbestiktlint

Pelerine van fluweel met bestikt lint

Een pelerine van zwart fluweel en brede band van in elkaar gedraaide en gestikt zwart lint. De pelerine heeft een hoge boord wat een heel chique uitstraling geeft. Pelerine is geheel gevoerd.

De prijs is € 50,00

bolerinezwartmetborduursel

Bolerine zwart met borduursel

Ook weer zo’n luchtige Bolerino. Deze bolerino heeft een klein zijnaadje maar is weer even luchtig als de andere Bolerinos. De oplossing als je iets over je armen wilt dragen maar toch geen jas aan wilt.

 

bolerinocremekleurigmetborduursel

Bolerino cremekleurig met boorduursel

Ook deze bolerino kun je over een luchtig jurkje zonder mouwen dragen. De oplossing als je niet van die prachtig strakke bovenarmen hebt. Of je gaat een avondje uit maar wilt geen jasje aan. De perfecte luchtig oplossing.

 

bolerinerood

Bolerino rood

Soms komt het helaas voor dat je bovenarmen niet meer zo strak in het vel zitten. Maar je wilt toch een leuk en luchtig jurkje aan. Daar heb ik deze Bolerino voor bedacht. Onze in vroeger dagen gedragen pelerine in een modern jasje. Deze heeft geen zijnaad maar een strik onder de armen. Rood met polkadots band afgezet. Heerlijk luchtig en geeft toch een idee van een jasje.

Slechts € 45,00

bolerinowitleer

Bolerino van wit leer met beige sjaalkraag

Ook dit is een tijdloos ontwerp van Old Fashion naar historische uitgangspunten voor hedendaagse exclusiviteit. Een kostbare, trendy en waardevolle aanvulling voor chique en exclusieve mode.

 

Op verzoek in vele kleuren en maten leverbaar. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

bolerinevanzijde

Bolerino van 100% zijde met handgemaakt kralenwerk

Een tijdloos ontwerp van Old Fashion naar historische uitgangspunten voor hedendaagse exclusiviteit.

Een kostbare, trendy en waardevolle aanvulling voor chique en exclusieve mode.
Elk ontwerp is gelimiteerd en voorzien van een certificaat van echtheid. Op verzoek in vele kleuren en maten leverbaar.
Informeer naar de mogelijkheden.

 

witteonderrokkleinmaatje

Witte onderrok klein maatje

Een witte onderrok gewassen en gesteven. Is als oude onderrok opgekocht en gerestaureerd zodat het weer gedragen kan worden bij de streekdracht.

€ 25,00

plastrongeruit

Plastron geruit

Geruite plastron. Werd op het overhemd van de heren onder de jas gedragen in de 19e eeuw. Eigenlijk een antieke versie van de stropdas. Het sluit met een bandje om de hals en sluit aan de voorzijde met een dasspelt.

€ 35,00

plastrongestreept

Plastron gestreept

Een plastron werd eind 19e eeuw op het overhemd gedragen i.p.v. de hedendaagse stropdas. Het sluit met een bandje om de hals en aan de voorkant worden de uiteinden met een dasspeld vastgezet.

antiekvanhetnederlandseplatteland

Antiek van het Nederlandse platteland

Prachtig boek geschreven door Noortje de Roy van Zuydewijn. Beschrijving van meubels, wagens en sleden, gebruiksaardewerk sieraden, merklappen etc.

 

€ 15,00

zwartwitgestreeptedisek

Zwart/wit gestreepte disek

Disek, gemaakt van zwart/wit gestreepte katoen. Wordt om de taille geknoopt met zwarte strikbanden.

 

disekgebrokenwitdamast

Disek gebroken wit damast

Disek van gebroken witte damast. Prachtig om te zien.

€ 10,00

disek

Rood-wit-groen gestreepte disek.

De disek is eigenlijk een losse zak die om je taille geknoopt wordt onder de rok. Je kon dan door een split in je rok wat kleine spullen uit de disek pakken.

 

zwartwitgestreeptequeue

Zwart/wit gestreepte queue

Queue, gemaakt van zwart/wit gestreepte stof. Wordt om de taille vastgemaakt met witte strikbanden.

 

queuevanlichtblauwruitje

Queue van lichtblauw ruitje

Queue, gemaakt van lichtblauw ruitjesstof. De randen zijn afgezet met een wit kantje. De queue wordt om de taille vastgemaakt met witte strikbanden.

 

queue

Queue van zwarte satijn

Queue is gemaakt van zwarte satijn. Wordt als vulling op het achterwerk gedragen om kleding uit een bepaalde periode aan de achterzijde meer vulling te geven. Eigenlijk een opgevuld kussentje door en door vastgenaaid met knopen. Het wordt met strikbanden om de taille vastgemaakt.

witteonderrok

Witte onderrok

Wit katoenen onderrok. De onderrok heeft verschillende versieringen van apart band en broderiekant. Er is een tailleband opgenaaid en de rok sluit met knoop en knoopsgat. Een heel mooie onderrok. +/- maat 38/40.

 

gestreepteonderrok

Gestreepte onderrok

Zwart/witte gestreepte onderrok. Er zijn twee verschillende strepen met elkaar verwerkt. De rok heeft een lengtestreept terwijl de streep van de strook horizontaal verwerkt is.

 

groenepellerine

Groene pellerine

Pellerine gemaakt van oude groene zijden stof. Het bestaat uit een dubbele laag afgezet met zwart kant. De beiden gerimpelde lagen zijn gevoerd. Het sluit middenvoor met een satijnen strik.

 

 

 

zwartepellerinevangeborduurdestof

Zwarte pellerine van geborduurde stof.

Pellerine gemaakt van zwarte geborduurde stof. Aan de zoom rondom geplooid met dunne zwarte stof. Aan de randen versierd met kraaltjes. Pellerine is gevoerd en sluit met met een satijnen strik.

 

 

pellerinedonkerrodmetkant

Pellerine donkerrood met zwart kant

Pellerine nieuw gemaakt van oude stoffen. Donkerrood met zwart kant. Middenachter applicaties met kralen. Sluit voor met antieke stoffen zijden knopen.

 

 

kinderjurkjevanoranjegeborduurdezijde

Kinderjurkje van geborduurde oranje zijde

Een kinderjurkje van geborduurde oranje zijde. Een echt prinsessenjurkje. Het sluit achter met een hele rij kleine knoopjes en lusjes. Het jurkje is afgezet met wit bont. Een echt prinsessenjurkje. Het jurkje is ook in het roze te koop.