Inleiding

Er bestaan vele misverstanden over kleding uit grofweg de afgelopen 1000 jaar. Steeds meer wordt een grove indeling gehanteerd over drie hoofdlijnen.

Veel te vaak worden deze drie hoofdlijnen in een adem antieke kleding genoemd, zelfs onder vooraanstaande groeperingen die zich in verenigingsverband bezighouden met bepaalde tijdvakken uit de modehistorie.

Met Old Fashion houden wij ons bezig om de 18e en 19e eeuwse mode zichtbaar te maken naar de laatste stand van onderzoeken en wetenschappelijke conclusies. Dit geldt voor het hele plaatje, inclusief sieraden. Onverbrekelijk zijn hoofdbedekking- en kledingkeuze met elkaar verbonden. Net als tegenwoordig wisselde het modebeeld soms snel, inclusief de sieraden.

Aan Old Fashion zijn specialisten verbonden die naar de meest recente inzichten adviezen kunnen geven over het totale beeld van een te vervaardigen replica. Het archief van Old Fashion herbergt honderden mogelijkheden voor het vervaardigen van dameskostuums. Een oud prentje is al voldoende om de kleding van een achter/achter familielid opnieuw authentiek tot leven te brengen.

De enorme collectie middeleeuwse patronen, speciaal ontwikkeld voor het 650 jaar bestaan van Hoorn is voor geïnteresseerden beschikbaar. Recent heeft Kasteel Radboud hier nog dankbaar gebruik van gemaakt. Old Fashion garandeert dat nooit een zelfde exemplaar onder haar verantwoordelijkheid geproduceerd zal worden. Dat maakt uw investering waardevast.

Tot slot, Old Fashion houdt zich niet bezig met klederdrachten.

Minidocumentaire over Old Fashion