Kinderkleding

U ziet hier een meisjesjurkje en twee jongenspakjes. Ook de kinderkleding liep in de pas met de modeontwikkelingen. Vaak zien we dat er in kledingshows en dansgroepen toch veel aangerommeld wordt. Het is al snel goed met een hangjurkje of we verzinnen iets leuks in plaats van te kijken naar foto’s, schilderijen en afbeeldingen in boeken.

Het jurkje is gemaakt van een stof met heel fijne streepjes. In de rok zien we een aantal plooien net zoals in het jak. Het jurkje heeft een heel wijde mouw net zoals de damesjaponnen aan het eind van de 19e eeuw. Er is een grote witte kraag op gemaakt, afgezet met broderiekant. Over de witte kraag is een iets kleinere gestreepte kraag gemaakt. Het jurkje sluit met haken en ogen aan de achterzijde. Het meisje draagt een hul met boerenhoedje.

De jongenspakjes zijn gemaakt van een zwarte stof met een matrozenkraag.

De broekjes hebben een voorsluiting van knopen en knoopsgaten. Aan de achterzijde kan de boordmaat nog bijgesteld worden door middel van knopen en een gesp. De broeken hebben steekzakken in de zijnaad. De kragen zijn afneembaar net zoals de manchetten. Onder het jak wordt een gesloten front gedragen.

Minidocumentaire over Old Fashion