Fotoalbum 'Kopie van een bestaand kostuum uit 1894'

27 januari 2013

Eigenlijk zien we hier ook een soort kostuum wat de overgang tussen een paar stijlperiodes laat zien. Aan de ene kant kun je zeggen de tijd van de tweede tournure. We zien duidelijk een zeer geprononceerd achterwerk. Dit wordt veroorzaakt door een hoger opgebouwde queue en geen tournure. En we zien aan de andere kant een beetje de uitstraling van de fin de si├Ęcle door de bolero op het jak. Het kostuum is gemaakt van paarse zijde, paars katoenen fluweel en zwart antiek kant. Allereerst de rok die heeft middenvoor een diepe stolpplooi maar is verder als een strakke rok te omschrijven.

Het jak heeft grote gigotmouwen. Er is een strakke ondermouw met daar overheen een zeer wijde verstevigde wijde fluwelen overmouw. De bolero is van zwart antiek kant die langs mouwen en hals doorloopt op het rugpand. We zien dat het jak vanuit de taille doorloopt in twee diepe punten die naar elkaar toe getrokken worden door een fluwelen in rozet gedraaide taillestuk.

Vanuit de hals valt een zeer lange chabot geplooid onder de tailleband door. Over de halsboord is nog een geplooide hoge fluwelen boord geplaatst. Hierbij wordt een antieke pelerine gedragen.